Alles verandert snel: ben je klaar voor de toekomst? (Workshop)

IMG_2334De wereld verandert, roept iedereen, en het is zo. Traditionele organisaties worden (en zijn al) verpletterd door zogenaamde ExO’s, en door het internet zijn ondernemers in staat om grote massa’s te bereiken. Binnen 10 jaar zal het bedrijfsleven er volledig anders uit zien door exponentieel groeiende organisaties. Vaste banen zullen verdwijnen. Dat zijn de voorspellingen en er zijn er nog veel meer.

De techniek schrijdt voort en straks zullen er meer dan miljarden computers met elkaar verbonden zijn en geanalyseerd worden, waardoor je met een druk op de knop de relevante big data te pakken krijgt die je zoekt. Je hoeft geen ingewikkelde infrastructuren op te zetten, geen dure machines te kopen. Techniek wordt steeds goedkoper in het digitale tijdperk. Alles is steeds makkelijker en sneller bereikbaar. Vooral als je over de juiste intuitie beschikt, kom je verder.

De wereld wordt ook groener, want het besef dat de vervuiling lucht, milieu en oceanen aantast neemt toe. Er zijn voorspellingen dat we binnen 15 jaar onze totale energie via zonnepanelen genereren. De zelfrijdende auto is al een feit, en ook autonome huishoudelijke apparaten nemen toe.

Al deze veranderingen zullen heel veel doen met de wereld, met ons land, met jou. De vraag is: ben je er voorbereid? Zijn je skills toereikend? Kun je je aanpassen aan de veranderingen of ga je de mist in. Overleef jij in een tijd waarin werk en status deels verdwijnen en minder belangrijk gaan worden? Wat ga je dan doen? En wat doe je als CEO in de huidige tijd? Hoe blijf je met je organisatie bij? En wat zijn specifieke kwaliteiten voor mannen of vrouwen in de toekomst?

Trainer, coach en schrijver Bert Overbeek heeft een tweedaagse wokshop ontwikkeld, die je voorbereidt op de toekomst, en je een ontspannen en effectieve basishouding geeft voor de dingen die komen. Future skills heet de workshop, en het focust op de vaardigheden die je de komende decennia nodig zult hebben.

De workshop wordt gegeven op 12 en 13 april bij stadsherberg De Observant in Amersfoort en is interessant voor iedereen die deel uit maakt van management teams en stafafdelingen. Het bereidt je voor op de revolutie die via het internet zijn voortgang zal krijgen.

Informatie kun je opvragen via het mailadres van Bert Overbeek: bert_overbeek@hotmail.com

 

Bert Overbeek is een ervaren trainer en coach en schrijver van de top 10 boeken ‘Het Flitsbrein’ en ‘Mannen en/of vrouwen’, uitgegeven bij Futuro Uitgevers. Hij helpt mensen in het bedrijfsleven om effectiever te worden door een ontspanning houding te ontwikkelen in een snel veranderende wereld, waarin door wetenschap nieuwe en andere inzichten over management ontstaan. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *